A Nemzetközi Világítástechnikai Bizottság
Magyar Nemzeti Bizottsága
H-1067 Budapest Eötvös u 11/a, Tel.: 322-5049; Fax: 342-5369

CIE-MNB Hírlevél

98/2. szám, 1998-10-12.

Dr. Schanda János H-1029 Budapest Máriaremete, Nádor u. 25. Tel.: 376-5394, Fax: 376-5395
e-mail: schanda@almos.vein.hu 98-okt.-12.

Hungarian_ruler

A CIE-MNB köszönti a Világítástechnikai Ankét résztvevőit!

A 2. sz. hírlevél Word formátumban
A CIE-MNB az év során újjáalakult. Az alakuló ülésen a vezetőség feladatai között első helyen jelölte meg, hogy a CIE-MNB és a hazai világítástechnikai szakemberek széles tábora közt a kapcsolatot javítani kell. A Nemzeti Bizottság két legfőbb feladata, hogy
  • az ország szakembereit a nemzetközi szakma haladásról értesítse és
  • az országban elért új eredményekről a nemzetközi közvéleményt tájékoztassa.

E kettős cél érdekében készülnek a CIE-MNB Hírlevelek, melyekben tájékoztatjuk a hazai érdeklődőket a központi szervektől kapott információkról. Dr. Zana János kollégánk a CIE-MNB WWW honlapján keresztül szolgáltat naprakész elektronikus információt. A honlapon igyekszünk nem csupán a hazai, hanem a nemzetközi újdonságokról is igyekszünk beszámolni. A csatlakozási pontok elvezetnek a CIE központi honlapjához, és az egyes Osztályok saját honlapjaihoz. Számos világítástechnikus számára érdekes további kapcsolatot is tartalmaz ez a honlap.

Kérem látogassa meg a CIE-MNB Honlapját:

http://www.physics.kee.hu/cie/
vagy http://cie.kee.hu

Észrevételeit, megjegyzéseit várja a honlap szerkesztője, Dr. Zana János és a CIE-MNB elnöke, Dr. Schanda János.

CIE 1. és 8. Osztályának ülése

Szeptember legvégén tartotta a CIE D1. Látás és szín, valamint az újonnan alakult D8 Képalkotási Technikák osztálya ülését. Utóbbi osztályban négy Technikai Bizottságot hoztak létre: a Színtér leképezés, a Színmegjelenítési modellek alkalmazása, Színkülönbségek értékelése a képalkotási technológiákban és a Számítógépes képellenőrzés (soft-proofing) területén. A témák iránt érdeklődő és a nemzetközi munkamegosztásban részt vállalni akaró hazai szakemberek jelentkezzenek a CIE-MNB Titkárságán.

A CIE fotometriai rendszere 75 éves

1999-ben a CIE fotometriai rendszere 75 éves lesz. Ennek alkalmából 1999 szeptemberében a CIE Nemzetközi Vezetőségének felkérésére a CIE-MNB szervezésében nemzetközi konferenciát rendez a MTA Székházában. A szervezési munkában és a konferencián előadóként és hallgatóként számítunk a hazai szakembereink részvételére. További felvilágosítást a CIE-MNB elnöke tud adni.

Budapest, 1998-10-12

Dr. Schanda János

A CIE-MNB elnöke