Búcsú Pollich Jánostól

Tisztelt Kollégák!

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy kollégánk és barátunk - Pollich János - a GE munkatársa, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Világítastechnikai Társaság Elnöke 2001. november 22-én súlyos betegségben váratlanul elhúnyt.

Személyében cégünk és a magyar világítástechnikai szakma kiváló embert és vezető szakembert veszített el.

A világítástechnikában eltöltött 25 év során jelentős eredményeket ért el. Vállalati munkája mellett cikkeket írt, előadásokat tartott, oktatott több főiskolán, illetve egyetemen. Az utóbbi években több kimagasló jelentőségű épület díszvilágítása fűződött a nevéhez - ilyen többek között a Lánchíd, a Parlament belső termek és a prágai Nemzeti Múzeum díszvilágításának megtervezése és kivitelezésének vezetése.

Mindezen tevékenységek mellett jelentős társadalmi munkát fejtett ki a Magyar Elektrotechnikai Egyesületben is, ahol szakmai eredményei, szaktudása és emberi értékei alapján 1993-ban megvalasztották a szakma vezető cégeit képviselő Magyar Világítástechnikai Társaság elnökévé, mely tisztséget haláláig töltötte be. Pollich Jánost az egyesület elnökségének november 28-i döntése értelmében saját halottunknak tekintjük.

Halála felbecsülhetetlen veszteség számunkra úgy szakmai, mint emberi tekintetben egyaránt.

Búcsúztatója 2001. december 12-én délelőtt 10-kor az Újpesti Temetőben lesz.

A család kérése, melyhez az egyesület is csatlakozik, hogy mindenki csak egy szál virággal búcsúzzék. A Világítástechnikai Társaság nevében a megemlékezést Böszörményi Béla koordinálja.

Pollich János gyászjelentése